Veelgestelde vragen
Bestellingen
Betalen
- Op welke manieren kan ik betalen?
Op dit ogenblik ondersteunen wij de volgende manieren om te betalen:
- iDEAL
- Bancontact / MrCash
- Wat te doen als betalen met iDEAL niet lukt?
Het komt helaas incidenteel voor dat betalen met iDEAL niet lukt. Zie bijvoorbeeld de website iDEAL-status om te kijken hoe het staat met de iDEAL-betalingen bij de diverse banken. Lukt het betalen niet, probeer het dan een paar uur later of de volgende dag. Bijna altijd zijn de iDEAL-problemen dan opgelost.
Levering
- Welke levertijd kan ik verwachten?
Wanneer u papieren boeken voor 10 uur 's avonds bestelt, heeft u deze meestal de volgende dag uw bestelling al in huis. Uitzonderingen:
- minder courante boeken worden binnen een paar dagen bezorgd
- voor boeken die speciaal gedrukt worden (met Printing On Demand, POD) is de levertijd vaak een paar dagen langer
- in zeer drukke periodes (bijvoorbeeld voor Sinterklaas, Kerst) kunnen vertragingen bij de distributeur of bezorgdienst voor iets langere levertijden zorgen
- Hoe worden mijn bestellingen verzonden?
Onze bestellingen worden bezorgd met TNT Post en met TNT pakketservice. Als een bestelling niet door de brievenbus past, wordt deze als pakket verzonden.
- Kan ik een bestelling ook afhalen?
Helaas kunt u geen bestellingen afhalen. Boeken worden uitsluitend verstuurd vanuit ons centrale magazijn in Culemborg.
- Welke leveringsvoorwaarden hanteren jullie?
Wij onderschrijven de richtlijnen van het Thuiswinkel Waarborg, http://www.thuiswinkelwaarborg.nl
- Kan ik een spoedbestelling doen?
Helaas kunt u geen spoedbestelling doen, al onze boeken komen uit het centrale magazijn in Culemborg. Vanzelfsprekend kunt u meestal wel een e-book bestellen, die krijgt u onmiddellijk geleverd.
- Waarom wordt mijn postcode niet herkend bij het bestellen?
Onze webwinkels controleren bij een bestelling van een papieren boek of de door u ingevoerde adresgegevens correct en volledig zijn. Uw postcode en huisnummer worden opgezocht in een actuele postcodetabel en u krijgt een waarschuwing als de combinatie postcode met huisnummer niet voorkomt in deze tabel. We doen dit om te voorkomen dat uw bestelling vertraagt door onjuiste adresgegevens.Meest voorkomende situaties:
- een typefout in postcode of huisnummer
- u typt per ongelukt de postcode van uw werk in met het privé huisnummer
- een adres als Overtoom 123-1 intypen als Overtoom 1234
- het huisnummer niet in het juiste invoervak invullen (bijvoorbeeld achter de straatnaam)
- u verkeert in de gelukkige omstandigheid in een gloednieuw huis wonen waarvan de postcode nog niet voorkomt in de nationale postcodetabellen
- Kan ik een factuur krijgen?
Bij iedere bestelling krijgt u direct na de betaling een factuur in pdf-formaat per e-mail toegestuurd. Heeft u geen factuur aangetroffen in uw mailbox, controleer dan ook uw spam-box. Wij verstrekken geen papieren facturen; de pdf-factuur kunt u eventueel gemakkelijk zelf afdrukken. Heeft u papieren boeken besteld, dan krijgt u bij de bestelling ook nog een pakbon.
Prijzen
- Wat houdt de vaste boekenprijs in?
In Nederland geldt de vaste boekenprijs uitsluitend voor papieren boeken. Ieder papieren boek is dus in iedere (web-)winkel even duur. Op deze manier kan er niet gestunt worden met de prijs van boeken en hoopt de wetgever dat het uitgevers aanspoort om niet alleen hele populaire en dus goedverkopende boeken uit te geven. De bestsellers financieren dus de minder populaire uitgaven. Wil een uitgever tijdelijk een actieprijs hanteren om een boek te promoten, dan is het noodzakelijk hiervoor toestemming te krijgen van het Commisariaat voor de Media. Lees meer..
- Wat zijn actieprijzen?
Actieprijzen zijn speciale aanbiedingen die slechts een bepaalde periode geldig zijn. Voor papieren boeken geldt de Wet op de vaste boekenprijs en dus is voor een actieprijs toestemming verleend door het Commisariaat voor de Media. E-books en luisterboeken kennen alleen een adviesprijs, het is aan de (web-)winkel om de prijs te bepalen.
- Hoe zit het met de verschillende btw-tarieven?
Logisch is het allemaal niet, maar de (Europese) wetgever heeft gemeend de volgende btw-tarieven te moeten hanteren voor boeken:
- papieren boeken: 6 procent
- e-books: 21 procent
- luisterboeken als download: 21 procent
E-books
Kopieerbeveiliging
- Hoe wordt het watermerk gebruikt in geval van kopiëren of verspreiden?
De door ons geleverde e-books zijn soms voorzien van een 'watermerkbeveiliging' met onzichtbare en zichtbare kenmerken (bijvoorbeeld uw naam op iedere pagina). Persoonlijke informatie die u aan ons verstrekt bij de aankoop van e-books, wordt door ons allereerst gebruikt voor het normale orderproces. Daarnaast gebruiken wij die informatie uitsluitend in combinatie met de Watermerk Beveiliging om inbreuk op auteursrechten tegen te gaan. Watermerkbeveiliging maakt het mogelijk om misbruik achteraf aan te tonen en op te sporen. Bij verdenking van inbreuk op de auteursrechten van een uitgever (eBooks worden aangetroffen op een Torrent-site of - zonder onze toestemming - in een bestand met vrij toegankelijke eBooks), dan zijn wij verplicht de in het watermerk aangetroffen klantgegevens over te dragen aan de nare Stichting Brein of aan een andere handhavingsinstantie.
- Wat is Adobe DRM?
Adobe DRM (digital rights management) is een beveiliging in een e-book om kopiëren tegen te gaan. Om een e-book te lezen dat met een dergelijke beveiliging is uitgerust, moet u met uw e-mailadres een account aanmaken bij Adobe en speciale lees-software gebruiken. Bovendien bent u volstrekt overgeleverd aan Adobe; veranderen zij de software of hun voorwaarden, dan zult u moeten volgen om uw eigen boek te blijven lezen. Een consumentvriendelijker manier om een e-book te beveiligen is met een watermerk dat de lezer niet hindert.
- Wat is social DRM?
Social DRM staat voor 'social digital rights management' en betekent bijna altijd dat een e-boek een zichtbaar en onzichtbaar watermerk heeft. In tegenstelling tot andere kopieerbeveiligingen voor e-books zoals Adobe DRM kun je boeken met een 'social DRM' wel naar een familielid of vriend sturen.De meeste e-books worden voorzien van een 'watermerk beveiliging'. Hierbij wordt het e-book voorzien van zichtbare (bijvoorbeeld uw naam op iedere pagina) en onzichtbare kenmerken. Persoonlijke informatie die door onze klanten aan ons wordt verstrekt in het kader van de aankoop van eBooks, wordt door ons allereerst gebruikt voor het normale orderproces. Daarnaast gebruiken wij die informatie uitsluitend in combinatie met de Watermerk Beveiliging om inbreuk op auteursrechten/copyrights tegen te gaan. Watermerk Beveiliging maakt het mogelijk om misbruik achteraf aan te tonen en op te sporen.
Lezen
- Hoe lees ik een e-book op de iPad?
Om een e-book (ePub of PDF) te lezen op de iPad heb je de Apple-app iBooks nodig. Deze gratis app vind je in de app-store van Apple. Sleep een ePub in iTunes om deze over te zetten naar iBooks.
- Kan ik een e-book lezen op de pc of Mac?
Op uw computer hebt u een programma nodig om ePub's te kunnen openen en lezen, bijvoorbeeld het open source Calibre dat u hier gratis kunt downloaden en geschikt is voor alle Windows-versies, Mac OS X en Linux.
- Kan ik een ePub lezen op de Kindle?
Op de Amazon Kindle kun je helaas geen e-books lezen in het ePub-formaat. De Kindle ereader leest alleen eigen bestandsformaten met DRM (AZW, AZW3 en KF8), maar ook het Mobipocket-formaat zonder kopieerbeveiliging (Mobi en PRC). Met Calibre (open source en beschikbaar voor o.a. Mac en Windows) converteer je e-books van het ene bestandsformaat in het andere. Na conversie kun je een ePub wél lezen op de Kindle.
- Wat doe ik met een ACSM-bestand?
Meestal krijgt u bij een webwinkel naar de aankoop van een e-book een link toegestuurd. Met deze link kunt u het e-book downloaden en soms levert dat een bestand op met de extensie .acsm, bijvoorbeeld URLLink.acsm. Dit bestand duidt erop dat u een e-book heeft gekocht met een zware beveiliging: Adobe DRM (digital rights management). Zo'n e-book kunt u uitsluitend lezen in een e-reader (of smartphone, tablet of desktop-computer) die ook Adobe DRM ondersteunt. Voor een pc, Mac of tablet kunt de App Adobe Digital Editions downloaden en installeren. Lees meer..
- Wat is een goede reader voor Android?
Een goede app voor Android om e-books te lezen is de Aldiko Book Reader. Deze kan overweg met de bestandsformaten ePub, PDF en Adobe DRM gecodeerde e-books.
- Wat is een goede reader voor de iPhone?
Vanzelfsprekend kun je e-books lezen met de gratis iBooks-app van Apple die je in de app-store vindt. Een goed alternatief is de Aldiko Book Reader die al langer op het Android-platform beschikbaar is.
Klantenservice
Contact
- Wat is het postadres van Contenthuis?
Het postadres van Contenthuis is:
Contenthuis
Hillegomstraat 12-14
1058 LS Amsterdam - Kan ik Contenthuis telefonisch of per mail bereiken?
Gebruik bij voorkeur het contactformulier voor al uw vragen aan Contenthuis. Wilt u toch een e-mail sturen, dan kan dat aan klantenservice@contenthuis.nl. Wij antwoorden altijd zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen twee werkdagen.Telefonisch zijn we uitsluitend tijdens kantooruren beperkt bereikbaar op 020-8950011. Het komt voor dat we de telefoon niet kunnen opnemen, spreek in dat geval een boodschap in op de voicemail waarna we contact met u opnemen.
- Hoe staat het met mijn bestelling?
Voor vragen over uw bestelling, kunt u deze pagina raadplegen.
- Hoe snel reageert de Klantenservice?
De afdeling Klantenservice van Contenthuis reageert zo snel mogelijk op uw vragen, soms ook buiten traditionele werktijden. Uiterlijk binnen twee werkdagen reageren wij op uw vragen, suggesties of klachten.
Retouren
- Kan ik gekochte artikelen retourneren?
U heeft het wettelijke recht om een bestelling tot 14 dagen na ontvangst te annuleren. Dit recht geldt alleen voor boeken en andere fysieke producten en expliciet niet voor digitale producten als e-books en luisterboeken. De onbeschadigde artikelen die uw wilt retourneren moeten in de originele verpakking en op eigen kosten retour gestuurd worden. Wij zullen het orderbedrag binnen 14 dagen overmaken na aanmelding van de retourzending via het retourformulier op voorwaarde dat de artikelen in goede orde retour ontvangen zijn.
Suggesties en klachten
- Waar kan ik terecht met klachten over een product, bestelling of de afhandeling daarvan?
Mensen maken fouten, wij ook. Het is daarom goed als u ons attendeert op gemaakte fouten. Wij leren er graag van! Gebruik ons contactformulier om uw klacht door te geven. Binnen twee werkdagen krijgt u per e-mail in ieder geval een ontvangstbevestiging en we zullen zo snel mogelijk inhoudelijk reageren op uw klacht. We leveren producten die door derden worden gemaakt (uitgevers) en verkocht (distributeurs) waardoor het soms even duurt voordat we die inhoudelijke reactie kunnen geven. Tussentijds houden we u regelmatig per e-mail op de hoogte. Leidt dit niet tot een voor u bevredigende oplossing, dan is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr .
- Waar kan ik mijn suggestie kwijt?
Shoppen in onze online winkels moet zo prettig mogelijk zijn, daarom staan we graag open voor uw suggesties. Gebruik het contactformulier om uw suggestie door te geven!