login
Contenthuis

Bestellingen

Betalen

Betalen

Op dit ogenblik ondersteunen wij de volgende manieren om te betalen:

 • iDEAL
 • Bancontact / MrCash 
 

Betalen met iDEAL lukt niet

Het komt helaas incidenteel voor dat betalen met iDEAL niet lukt. Zie bijvoorbeeld de website iDEAL-status om te kijken hoe het staat met de iDEAL-betalingen bij de diverse banken. Lukt het betalen niet, probeer het dan een paar uur later of de volgende dag. Bijna altijd zijn de iDEAL-problemen dan opgelost.

Levering

Levertijden

Wanneer u papieren boeken voor 10 uur 's avonds bestelt, heeft u deze meestal de volgende dag uw bestelling al in huis. Uitzonderingen:

 • minder courante boeken worden binnen een paar dagen bezorgd
 • voor boeken die speciaal gedrukt worden (met Printing On Demand, POD) is de levertijd vaak een paar dagen langer
 • in zeer drukke periodes (bijvoorbeeld voor Sinterklaas, Kerst) kunnen vertragingen bij de distributeur of bezorgdienst voor iets langere levertijden zorgen
Bij e-books en luisterboeken (downloads) krijgt u direct na aankoop en betaling een link toegestuurd zodat deze onmiddellijk geleverd worden.

Verzending

Onze bestellingen worden bezorgd met TNT Post en met TNT pakketservice. Als een bestelling niet door de brievenbus past, wordt deze als pakket verzonden.

Afhalen

Helaas kunt u geen bestellingen afhalen. Boeken worden uitsluitend verstuurd vanuit ons centrale magazijn in Culemborg.

Leveringsvoorwaarden

Wij onderschrijven de richtlijnen van het Thuiswinkel Waarborg, http://www.thuiswinkelwaarborg.nl

Spoedbestelling

Helaas kunt u geen spoedbestelling doen, al onze boeken komen uit het centrale magazijn in Culemborg. Vanzelfsprekend kunt u meestal wel een e-book bestellen, die krijgt u onmiddellijk geleverd. 

Postcode wordt niet herkend

Onze webwinkels controleren bij een bestelling van een papieren boek of de door u ingevoerde adresgegevens correct en volledig zijn. Uw postcode en huisnummer worden opgezocht in een actuele postcodetabel en u krijgt een waarschuwing als de combinatie postcode met huisnummer niet voorkomt in deze tabel. We doen dit om te voorkomen dat uw bestelling vertraagt door onjuiste adresgegevens.Meest voorkomende situaties:

 • een typefout in postcode of huisnummer
 • u typt per ongelukt de postcode van uw werk in met het privĂ© huisnummer
 • een adres als Overtoom 123-1 intypen als Overtoom 1234
 • het huisnummer niet in het juiste invoervak invullen (bijvoorbeeld achter de straatnaam)
 • u verkeert in de gelukkige omstandigheid in een gloednieuw huis wonen waarvan de postcode nog niet voorkomt in de nationale postcodetabellen
  

Kan ik een factuur krijgen?

Bij iedere bestelling krijgt u direct na de betaling een factuur in pdf-formaat per e-mail toegestuurd. Heeft u geen factuur aangetroffen in uw mailbox, controleer dan ook uw spam-box. Wij verstrekken geen papieren facturen; de pdf-factuur kunt u eventueel gemakkelijk zelf afdrukken. Heeft u papieren boeken besteld, dan krijgt u bij de bestelling ook nog een pakbon. 

Prijzen

Vaste boekenprijs

In Nederland geldt de vaste boekenprijs uitsluitend voor papieren boeken. Ieder papieren boek is dus in iedere (web-)winkel even duur. Op deze manier kan er niet gestunt worden met de prijs van boeken en hoopt de wetgever dat het uitgevers aanspoort om niet alleen hele populaire en dus goedverkopende boeken uit te geven. De bestsellers financieren dus de minder populaire uitgaven. Wil een uitgever tijdelijk een actieprijs hanteren om een boek te promoten, dan is het noodzakelijk hiervoor toestemming te krijgen van het Commisariaat voor de MediaLees meer

Actieprijs

Actieprijzen zijn speciale aanbiedingen die slechts een bepaalde periode geldig zijn. Voor papieren boeken geldt de Wet op de vaste boekenprijs en dus is voor een actieprijs toestemming verleend door het Commisariaat voor de Media. E-books en luisterboeken kennen alleen een adviesprijs, het is aan de (web-)winkel om de prijs te bepalen.

BTW

Logisch is het allemaal niet, maar de (Europese) wetgever heeft gemeend de volgende btw-tarieven te moeten hanteren voor boeken:

 • papieren boeken: 6 procent
 • e-books: 21 procent
 • luisterboeken als download: 21 procent