login
Contenthuis

Contenthuis Metadatabase API

 Contenthuis Metadatabase beschikt over drie API's, namelijk voor:

  • product
  • contributor
  • work

Ook via dagelijkse XML-updatebestanden worden de gegevens van product, contributor en work via FTP verspreid.

Product
Via de product-API vraag je alle metadata op rond een product (boek, e-book, luisterboek of andere digitale uitgave). Opvragen kan aan de hand van een EAN of ISBN-nummer, de Contenthuis Metadatabase product-id (pid) of via de combinatie van distriteur en distributeurscode. De resultaten komen terug in een eigen Contenthuis Metadatabase XML-formaat. Ieder product is voorzien van een Works-id (wid) om aan te geven bij welk werk dit product hoort. Iedere contributor (auteur, illustrator etc) die meegewerkt heeft aan een product, wordt opgesomd met naam, achternaam en rol én een Contenthuis Metadatabase contributor-ID (cid). Met deze cid is via de contributor-API uitgebreide auteursinformatie (biografie, Twitter-account, auteursfoto etc) op te vragen.
Meer info product API

Contributor
Retourneert alle bekende gegevens van een auteur waaronder naam, achternaam,  biografie, auteursfoto, website, Twitter-account, Facebook-pagina etc en producten waaraan is meegewerkt. Gegevens zijn opvraagbaar via de Contenthuis Metadatabase contributor-id of via de volledige naam.
Meer info contributor API

Work
Via de Contenthuis Metadatabase Works-ID of de NSTC-code zijn alle gegevens rondom een werk opvraagbaar, zoals: titel, omschrijving, NSTC-code, welke producten horen bij het werk, eerste datum van het werk etc.

---

Contenthuis Metadatabase gebruikt op dit moment geen Onix in haar API en updatebestanden. We ondersteunen Onix van harte en voor internationale boekendistributeurs vinden we Onix een must. We importeren Onix versie 2.1 en 3.0 en zouden het moeiteloos ook kunnen aanbieden. Maar... we vinden het ook prettig dat je XML gewoon kunt lezen en begrijpen zonder 178 codelijsten bij de hand te hebben. Bovendien houden we van Onix, maar dan wel in de pure vorm. Een hoop Onix-datafeeds zijn niet volledig conform de standaard waardoor allerlei dialecten ontstaan. Wij hebben gekozen voor een eigen formaat waardoor onze XML:

  • leesbaar is, ook voor mensen
  • helemaal ingericht is op geïnteresseerde lezers en de verkoop van producten in webshops
  • inspeelt op de ontsluiting van boekinformatie (met o.a. open tagging & vrije categorie-aanduiding)
  • direct kan inspelen op recente ontwikkelingen (audio, video, sociale media, audio downloads, nieuwe aanbieders als Yindo, dwarsligger)
  • flexibel is zonder dat er allerlei (internationale) commissies over hoeven te vergaderen