login
Contenthuis

Wat is een ACSM-bestand

Meestal krijgt u bij een webwinkel naar de aankoop van een e-book een link toegestuurd. Met deze link kunt u het e-book downloaden en soms levert dat een bestand op met de extensie .acsm, bijvoorbeeld URLLink.acsm. Dit bestand duidt erop dat u een e-book heeft gekocht met een zware beveiliging: Adobe DRM (digital rights management). Zo'n e-book kunt u uitsluitend lezen in een e-reader (of smartphone, tablet of desktop-computer) die ook Adobe DRM ondersteunt. 

Voor een pc, Mac of tablet kunt de gratis App Adobe Digital Editions (ADE) downloaden en installeren. Vergeet niet om eerst een Adobe-ID aan te maken (een account met uw e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord) en uw e-mailadres te bevestigen via de link in het bevestigingsmailtje dat u (na een paar minuten) krijgt na registratie. Uw gekochte e-books met Adobe DRM worden via dit systeem gekoppeld aan uw mailadres. Op dit manier wordt voorkomen dat u het e-book kopieert en doorgeeft aan iemand anders. 

Heeft u Adobe Digital Editions ge├»nstalleerd op een pc of Mac en de betreffende computer geautoriseerd, dan kunt u dubbelklikken op het .acsm-bestand om het e-book toe te voegen aan uw bibliotheek. 

Op een Apple iPhone of iPad kunt u Adobe Digital Editions ook installeren en autoriseren. Om een e-book te installeren, werkt de volgende manier handig:

  • kopieer de gekregen link van de webwinkel
  • ga naar Safari en plak de link op de adresbalk
  • kies voor Ga waarna Safari vraagt: 'Open in...'
  • kies voor Adobe Digital Editions

Een alternatief voor Adobe Digital Editions is de Bluefire app.